Bitcoin, Binance.US’te indirimli süreç görmeye başladı

Bitcoin, Binance.US’te indirimli süreç görmeye başladı

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Bitcoin, Binance.US’te indirimli süreç görmeye başladı

Investing.com – Bitcoin fiyatı, Binance’in ABD iştiraki olan Binance.US’te 27.000 doların altına kadar geriledi.

Bitcoin, şu an global piyasalarda 30.000 dolar sonundayken Binance.US’te yaklaşık 3.000 dolarlık iskontolu süreç görmeye başladı. 

Binance.US platformunda iskontolu süreç gören tek kripto para ünitesi Bitcoin değil. Listeye bakıldığında Ethereum’un da 1.700 doların altında süreç görerek yaklaşık 200 dolarlık indirimli bir fiyata sahip olduğu görülüyor. Ayrıyeten sabit kripto para ünitelerinin de sabitliğinin altında süreç görmesi dikkat çekiyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: Bitcoin, Binance.US’te indirimli süreç görmeye başladı 1

Bu durum yatırımcılar için arbitraj fırsatı olarak görülse de Binance.US’te Haziran ayında dolar süreçlerinin askıya alınması, bu fiyatları değerlendirmeyi engelliyor. Çünkü borsanın fiat kanalı kapalı olduğu için yeni kullanıcıların şu an düşük fiyattan Bitcoin almak mümkün değil. 

Binance.US’teki panik ortamının ise platformun dolar çekimini durduracağına dair kaygılarda kaynaklandığı düşünülüyor. Piyasadaki mevcut kullanıcılar Binance’in yakın vakitte platformdan dolar çekim süreçlerini de durduracağı söylentilerine karşılık kripto paranın bedelinin altında süreçlere neden oluyor. O denli ki toplumsal medyada yayılan bir e-posta mesajına nazaran Binance.US, 20 Temmuz’dan sonra dolar çekimlerini sonlandıracak.

Benzer bir durum geçtiğimiz aylarda Binance’in Avustralya iştirakinde de görülmüştü. Avustralya’da Binance’in fiat süreçlerine aracılık eden şirketlerin hizmetlerini sonlandıracağını duyurmasının akabinde ülkede platformu kullanan yatırımcılar, panikle Bitcoin satışı gerçekleştirdi. 

Böylece bu durum, Bitcoin’in Avustralya dolar cinsinden kıymetinin piyasanın altına çekilmesine neden olmuştu. Mayıs ayında gerçekleşen olayda Bitcoin, Avustralya doları karşısında %20’ye ulaşan indirimli fiyattan süreç gördü.

Yazar: Günay Caymaz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap