Multichain İstismarı Sonrası Reaksiyonlar Büyüyor

Multichain İstismarı Sonrası Reaksiyonlar Büyüyor

Paylaş
BTC Piyasası: Multichain İstismarı Sonrası Reaksiyonlar Büyüyor

Bir küme dolandırıcı Fantom üzerinde kullanıcıları hack’ledi.

Hack olayının yaşanmasının akabinde Twitter üzerinden açıklamalar gelirken, topluluğun reaksiyonu büyüyor. Açıklama yapanların ortasında Binance CEO’su CZ de vardı.

Fantom Saldırısının Akabinde Twitter Üzerinden Birçok Bireyden Açıklama Yaptı

Dolandırıcılar, bir çok zincirli akına benzeri bir formül kullanarak Fantom Vakfı ile ilişkilendirilmiş üzere görünen bir Twitter kimlik avı tertibi başlattı. Kimlik avı irtibatı içeren bir Tweet, kullanıcılara Fantom ağıyla ilgili bir acil durum FTM dağıtımı yapıldığına dair yanlış bir bilgi vererek yayıldı. Bu temas dolandırıcılar tarafından yayılarak, kullanıcıları etkiledi ve Fantom Vakfı ile ilişkilendirildiğine inanmalarına neden oldu.

BTC Piyasası: Multichain İstismarı Sonrası Reaksiyonlar Büyüyor 1

Bu akın, Multichain protokolünde meydana gelen bir hack olayının akabinde gerçekleşti. Multichain’in yaklaşık 125 milyon dolar kıymetindeki varlıkları yasa dışı bir halde çeşitli cüzdanlara transfer edildi. Akabinde, Twitter’da Fantom Vakfı ile bağlantılı olduğunu argüman eden bir tweet ve kimlik avı kontağı yayıldı. Bu tıp Twitter akınları, kripto sanayisinde gün geçtikçe yaygın hale geliyor.

https://twitter.com/FantomFNlD/status/1677417372771049479

Son devirlerde artan bu usul kimlik avı dolandırıcılıkları için topluluk başkanları kullanıcıları uyarmaya devam ediyor. Bununla birlikte yatırımcı olarak da bu usul durumlara dikkatli olunması gerekiyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap