Milletlerarası Ödemeler Bankası BIS’ten Yeni CBDC Raporu!

Milletlerarası Ödemeler Bankası BIS’ten Yeni CBDC Raporu!

Paylaş
BTC Piyasası: Milletlerarası Ödemeler Bankası BIS’ten Yeni CBDC Raporu!

Uluslararası Ödemeler Bankası BIS, CBDC para ünitelerinin merkeziyetsiz finans ile alakasına dair bir rapor paylaştı. Rapor, DeFi kesimi ve akıllı mukavele teknolojisini kullanan CBDC’leri hedefleyen riskleri ele alıyor.

Kripto uzmanları DeFi alanındaki protokollere ve akıllı mukavelelere yönelik akınların oluşturacağı prestij riskine vurgu yaptı. DeFi’de meydana gelen ataklarının yol açtığı kayıplar, CBDC sistemlerinin karşılaşabileceği değerli bir risk faktörü taşıyor.

Uzmanlar, teknolojideki ilerleme ile birlikte süratle gelişen siber tehditlere dikkat çekiyor. BIS yetkilileri bu risklerin akıllı mukavelelere kadar uzanabileceğini öne sürdü.

BIS,CBDC’ler hakkında Perşembe günü yayına aldığı raporu Polaris Projesi dahilinde hazırladı. Polaris Projesi, merkez bankalarına dijital para tasarımı, uygulama, planlama ve operasyonel değerlendirmeler için yol göstermeyi amaçlıyor.

Araştırmacılar, merkez bankalarının bu cins atakları önlemek için prosedürlerini güçlendirmelerini ve CBDC programının her evresinde “güvenlik ve dayanıklılık fonksiyonel ekipleri” oluşturmalarını tavsiye etti.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap