Multichain takımı Fantom, Moonriver ve Dogechain köprülerindeki açığı doğruladı

Multichain takımı Fantom, Moonriver ve Dogechain köprülerindeki açığı doğruladı

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Multichain takımı Fantom, Moonriver ve Dogechain köprülerindeki açığı doğruladı

Zincirler ortası yönlendirici (cross-chain router) Multichain geliştiricileri, 130 milyon dolarlık token’ı etkileyen bir açık olduğunu doğruladı ve kullanıcılarını hizmeti kullanmamaları konusunda uyardı.

Geliştiriciler, takımın olayı araştırdıklarını bildirdi ve ekledi:

Duyuru sonrasında Multichain’e ilişkin MULTI token’ları son 24 saat içerisinde yüzde 13 oranında düştü.

Perşembe günü geç saatlerde platform Fantom, Moonriver ve Dogechain blokzincir ağlarındaki köprüler boyunca toplamda yaklaşık 130 milyon dolar pahasında farklı token çıkışlarına şahit oldu.

On-chain tahlil şirketi Lookonchain bilgilerine nazaran çalınan en büyük ölçülerin 62 milyon dolarlık USD Coin (USDC), 31 milyon dolarlık wrapped bitcoin (wBTC) ve 13 milyon dolarlık wrapped ether (wETH) olduğunu açıkladı.

Fantom (FTM) duyurudan bu yana yüzde 9,9 düşerken geliştiriciler topluluk üyeleri ortasındaki kaygılara yanıt verdi.

Fantom Foundation, “FTM hiçbir vakit Multichain tarafından basılmadı yahut yönetilmedi. Bu yüzden wFTM, FTM ERC-20 ve Opera’daki FTM, olaylardan hiçbir formda etkilenmedi.” diye tweet attı.

CoinGecko dataları, Moonriver’a ilişkin MOVR token’ın yüzde 13, Dogechain (DC) token’ın yüzde 10 bedel kaybettiğini gösteriyor. Dogechain geliştiricileri, ağın direkt etkilenmediğini doğrulasa da kullanıcılardan Multichain’deki Dogechain köprüsüne ilişkin müsaadelerini iptal etmelerini istedi.

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap