Mastercard’dan Yapay Zeka Dayanaklı Atılım

Mastercard’dan Yapay Zeka Dayanaklı Atılım

Paylaş
BTC Piyasası: Mastercard’dan Yapay Zeka Dayanaklı Atılım

Mastercard, bankaların dolandırıcılıkla çaba etmesine yardımcı olmayı amaçlayan yeni bir Yapay Zeka (AI) takviyeli hizmetini piyasaya sürdü.

Mastercard, gerçek vakitli ödemeleri içeren ve yasa dışı olayları kestirim etmek maksadıyla bankalara sunulan yeni bir AI odaklı aracı ortaya çıkardı. Finansal hizmetler sağlayıcısından 5 Temmuz’da yapılan bir duyuruya nazaran , Tüketici Dolandırıcılık Riski tahlilinin yapay zekası, Birleşik Krallık’taki bankaların bilgileri kullanılarak eğitiliyor.

Finans Devi Mastercard, Dolandırıcılığa Geçit Vermiyor

Mastercard’ın açıklamış olduğu hizmet, dataları tahlil ederek, bir kullanıcının daha evvel dolandırıcılık ile ilişkilendirilmiş bir hesaba para aktarma teşebbüsünde bulunup bulunmadığını kestirim edebiliyor. Mastercard Siber ve İstihbarat Lideri Ajay Bhalla yaptığı bir açıklamada, geçmişte bu cins dolandırıcılıkların bankaları tespit etmesinin inanılmaz derecede zorlayıcı olduğuna değinerek şunları söyledi;

“Müşterileri gerekli tüm çekleri geçiyor ve parayı kendileri gönderiyor; hatalıların rastgele bir güvenlik tedbirini kırmaya muhtaçlığı olmadı.”

Yapay Zeka takviyeli hizmetleriyle bankacılık dalındaki güvenlik çalışmalarını ön planda tutan Mastercard, global çapta ilgi topladı. Hem Yapay Zeka alanının bu derece gelişiyor olması hem de artan bankacılık meselelerinin içinde yer alması, Mastercard’ı ön plana çıkardı.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap