Hong Kong uzmanları kripto alanındaki aktifliği artırmak için yeni bir atak önerdi

Hong Kong uzmanları kripto alanındaki aktifliği artırmak için yeni bir atak önerdi

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Hong Kong uzmanları kripto alanındaki aktifliği artırmak için yeni bir atak önerdi

Investing.com – Kripto sanayisindeki varlığını güçlendirme amacına sahip Hong Kong’da uzmanlar, artık piyasada rekabetçi bir sabit kripto para geliştirilmesini istiyor.

Hong Kong Hükümetine sunulan teklifte piyasada USDT ve USDC ile rekabet edebilecek büyüklükte, ülkenin döviz rezervleriyle desteklenen bir sabit kripto para oluşturulması önerildi. Çin kripto muhabiri Wu Blockchain tarafından duyurulan habere nazaran bu teklifi içeren makale, Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hong Kong web3 Derneği’nin Baş Bilimsel Danışmanı Wang Yang’ın ortak yazarlığında hazırlandı. 

Makalede sabit kripto paraların klâsik finans ile dijital iktisat ortasında köprü oluşturmak için kıymetli bir araç olacağı üzerinde duruldu. Uzmanlar, öteki yandan kripto şirketleri tarafından piyasaya sunulacak sabit varlıkların düşük sermayeli olacağını ve sonlu bir pazar hissesine sahip olacağını sav etti. Teklife nazaran toplamda 110 milyar doları bulan sermayeye sahip olan USDT ve USDC ile rekabet edebilmek için devlete ilişkin bir sabit kripto paranın tedavül edilmesi daha hakikat bir seçenek olacak. 

Sunulan teklifte Hong Kong’un Mart ayı prestijiyle 430 milyar dolar döviz rezervi bulunduğu belirtildi. Piyasanın en büyük sabit kripto para ünitelerinin hayli üzerinde olan bu rezerv yapısıyla desteklenen bir sabit kripto para çıkarmanın, daha yüksek güvenirlik ve daha düşük risk sunacağı düşünülüyor.

Sabit kripto paraların karşılaşabileceği riskler üzerinde de durulurken bunlar ortasında yasal pürüzler, teknik problemler ve kısa vadeli döviz kuru dalgalanmaları gösterildi. Fakat devlet nezaretinde çıkarılacak bir kripto paranın özel bölüme nazaran çok daha düşük risklere sahip olacağı vurgulandı. 

Bununla birlikte uzmanlar, sabit kripto para ihracıyla Hong Kong’un dedolarizasyon yolunda kıymetli bir adım atabileceğini düşünüyor. Ayrıyeten atılacak bu adımın, ABD dolarının kripto ekosistemindeki hakimiyetine de değerli bir darbe vurabileceği tez ediliyor.

Hong Kong, 2023 yılında kripto alanında önemli adımlar atarak kripto dostu düzenlemelere imza attı. Geçtiğimiz ay ferdî yatırımcılar için kripto ticaretini serbest bırakan özerk bölgede ayrıyeten Web3 alanının geliştirilmesi için gayret gösteriliyor.

Yazar: Günay Caymaz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap