Danimarka, Saxo Bank’a Kripto Yaptırımı Uyguladı

Danimarka, Saxo Bank’a Kripto Yaptırımı Uyguladı

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Danimarka, Saxo Bank’a Kripto Yaptırımı Uyguladı

Danimarka Mali Denetleme Otoritesi, Saxo Bank‘tan kripto varlıklarını elden çıkarmasını talep etti.

Danimarka merkezli bankacılık kuruluşu Saxo Bank, ülkenin düzenleyicisinin radarına girdi. Banka, Danimarka Mali Denetleme Otoritesi‘nden kripto varlıkları elinden çıkarmasına yönelik bir talimat aldı.

Danimarka Mali Denetleme Otoritesi, mevcut düzenlemeler ışığında bankaların yan iş olarak kripto faaliyetlerinde bulunmasının yasal olmadığını belirtti.

Danimarka Merkezli Saxo Bank’a Kripto Ayarı

Danimarka merkezli Saxo Bank, ülkenin düzenleyici kurumundan talimat aldı. Bu talimata nazaran banka, kripto varlıklarından kurtulmak zorunda kalacak.

Danimarka Mali Denetleme Otoritesi, bankaların kripto faaliyetinde bulunmasına karşı net bir tutum sergiledi. Düzenleyici kurum, Saxo Bank atılımından sonra şu açıklamalarda bulundu;

Saxo Bank A/S’nin kendi hesabına kripto varlık alım satımı, başka finansal eserlerin arzı ile irtibatlı riskleri karşılamak için gerçekleştirilmiştir. Lakin bu, faaliyetin kendi başına Danimarka finans kurumları için müsaade verilmediği gerçeğini değiştirmez.

Düzenleyici kurum bu şekil faaliyetlerin müsaadeli ve yasal süreçler içerisinde devam ettirilmesini gerekli buluyor. Bu nedenle Danimarka Mali Denetleme Otoritesi, Saxo Bank’ın elindeki kripto varlıklardan kurtulması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Avrupa Birliği’nde onaylanan MiCA‘dan sonra Danimarka’da şimdi gelişme yaşanmadı. Kripto faaliyetlerinin düzenlenmediği Danimarka‘da, MiCA’nın 30 Aralık 2024‘ten sonra yürürlüğe girmesi bekleniliyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap