Elon Musk, Dogecoin davasında içeriden bilgi ticaretiyle suçlanıyor

Elon Musk, Dogecoin davasında içeriden bilgi ticaretiyle suçlanıyor

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Elon Musk, Dogecoin davasında içeriden bilgi ticaretiyle suçlanıyor

Investing.com – Dünyanın en güçlü insanı unvanını yine kazanan Elon Musk, hakkında açılan Dogecoin davasında içeriden bilgi ticareti yapmakla suçlandı.

Elon Musk’ın Dogecoin’i manipüle ederek yatırımcıları milyarlarca dolarlık ziyana uğratma argümanıyla açılan toplu dava sürecinde son olarak yatırımcılar, yeni tezlerde bulundu. Manhattan Federal Mahkemesine yapılan müracaatta Musk’ın Twitter mesajları, tesirli isimlere fiyat karşılığı paylaşımlar yaptırmak, NBC’nin Saturday Night Live Show’undaki açıklamaları üzere aksiyonlar münasebet gösterilerek piyasayı manipüle ettiği sav edildi. 

Ayrıca Twitter CEO’sunun Nisan ayında toplumsal medya platformunun logosunu DOGE logosuyla değiştirerek kripto para fiyatında %30 artışın akabinde 124 milyon dolar bedelinde DOGE sattığı tez edilerken Elon Musk, içeriden bilgi ticareti yapmakla itham edildi. 

Yatırımcılar, sonuç olarak Elon Musk’ı Dogecoin fiyatını iki yılda %36.000 üzere muazzam bir oranda artırarak bu faaliyetten kâr sağladıktan sonra düşmesine müsaade vermekle suçluyor.

Elon Musk ve davaya müdahil edilen şirketi Tesla, Mart ayında tezlerin temelsiz olduğu gerekçesiyle davanın düşürülmesi için mahkemeye başvurdu. 

Davacılar, dünkü son atılımıyla Elon Musk ve şirketi Tesla’ya yönelik şikayetlerini üçüncü sefer güncellemiş oldu. Davanın yargıcı Alvin Hellerstein, sanıkların önyargılı olmayacağı görüşünü sunarak güncellenen üçüncü şikayeti büyük ihtimalle kabul edeceği formunda yorum yaptı. 

Son günlerde ağındaki aktivite artışlarıyla öne çıkan Dogecoin’in Elon Musk’a açılan davadan çok fazla etkilenmediği görülüyor. DOGE fiyatı, son 4 günde %3’ü bulan kıymet kaybıyla 0,07 dolara kadar geriledikten sonra bugün piyasa genelindeki talep artışıyla birlikte %1’e yakın yükselişle 0,072 dolar bandında alıcı bulmaya başladı. 

Yazar: Günay Caymaz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap