SEC, kripto şirketi LBRY’nin cezasını azaltmaya çalışıyor

SEC, kripto şirketi LBRY’nin cezasını azaltmaya çalışıyor

Paylaş
BTC Piyasası: SEC, kripto şirketi LBRY’nin cezasını azaltmaya çalışıyor

ABD Sermaye Piyasası Konseyi (SEC) kripto startup şirketi LBRY’ye verilen 22 milyon dolarlık cezayı 111.164 dolara indirmek üzere harekete geçti.

Düzenleyici kuruluş bu karara münasebet olarak LBRY’nin “elinde kaynak olmaması ve neredeyse işleyemez duruma düşmesini” gösterdi.

SEC; geçen Mart ayında LBRY’ye dava açmış ve şirketin kendi token’ı olan LBC’nin federal menkul değer maddelerini ihlal ettiğini tez etmişti. Geçen Kasım ayında New Hampshire’daki bir mahkeme, startup şirketin SEC’e tescil olmamasından ötürü kanunu çiğnediğine hükmetmişti.

LBRY’nin kurucusu Jeremy Kauffman, LBC’nin menkul değer sayılmaması gerektiğini belirterek bu kararın, kripto dalının bütününe emsal teşkil edebileceğine dikkat çekmişti. Ripple Labs de 1,3 milyar dolarlık XRP token satışına dair süren davada emsal bir savunma argümanı kullanmıştı.

SEC’in cezanın azaltılmasına dair talebinin nedenlerinden biri de şirketin iflas sürecini tamamlaması ve elde kalan LBC token’ları yakması için vakit tanımak. Şirket kısa mühlet evvel yaptığı açıklamada verilen 22 milyon dolarlık cezanın uzlaşma ile tahlil bulunduğunu söylemişti.

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap