ABD Adalet Bakanlığı, Kripto Hırsızları için Tetikte

ABD Adalet Bakanlığı, Kripto Hırsızları için Tetikte

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: ABD Adalet Bakanlığı, Kripto Hırsızları için Tetikte

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanlığı’nın kripto uygulama grubu, bilgisayar korsanları ve kripto hırsızlarının peşini bırakmıyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın üst seviye kripto polisi, devlet takviyeli bilgisayar korsanlarının yükselişi göz önüne alındığında bunun epey değerli bir sorun olduğunu söyledi. Yasadışı kripto faaliyetlerinin günden güne arttığını belirten ABD Adalet Bakanlığı, bilgisayar korsanlarına ve kripto hırsızlarına daha sert adımlar atılacağını vurguladı. ABD Adalet Bakanlığı kripto para uygulama takımının (NCET) yöneticisi Eun Young Choi, 15 Mayıs’ta yayınlanan bir raporda, merkeziyetsizlik çalışmalarına ve zincir köprü içeren olaylara yöneldiğini belirtti.

Yasadışı Kripto Olayları Artıyor

Kripto sanayisiyle ilgili yayınlanan raporlarda, yasa dışı aksiyonlar dikkat çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl boyunca 630 milyon dolarlık kripto varlık çalan Kuzey Koreli bilgisayar korsanları, bu alana damga vurmuştu. Kesimin her alanında hücuma geçen kripto hırsızları, ekseriyetle de o sürecin trend mevzularına yöneliyordu. Bu durumdan mağdur olan topluluğun büyük bir bölümünü de NFT severler oluşturmuştu.

2023’ün birinci çeyreğini incelediğimizde ise 15.600 dolardan 31.000 dolara ulaşan bir BTC görmüştük. Piyasanını üst taraflı fiyatlamasını fırsat bilen saldırganlar, milyonlarca yatırımcıyı ziyana uğratmıştı. Bu ziyanlar sadece yatırımcıyla kalmayıp, birçok kripto borsasını, kripto şirketlerini derinden etkiledi. Günümüzde de sürat kesmeden devam eden yasadışı kripto olaylarına daha sert tedbirler alınmaya devam ediliyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap