Ripple Avukatından SEC’e Tenkit

Ripple Avukatından SEC’e Tenkit

Paylaş
BTC Piyasası: Ripple Avukatından SEC’e Tenkit

Ripple’ın üst seviye yasal temsilcisi Stuart Alderoty, ABD Menkul Değerler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) eleştirdi.

SEC ile Ripple’ın davası hala sürüyor. Bununla birlikte Ripple’ın baş hukuk sorumlusu birtakım mevzularda SEC’i eleştirdi.

SEC’e Ripple Baş Hukuk Sorumlusundan Eleştiri

Ripple‘ın üst seviye yasal temsilcisi Stuart Alderoty, SEC’i eleştirerek, devam eden yasal sürecinde SEC’in yanlış adımlarına dikkat çekmek için tarihi bir paralellik çizdi. Alderoty, yakın tarihli bir Tweet’inde SEC’in 1946 Yüksek Mahkeme davasında ortaya çıkan “Howey Testi” olarak bilinen yargıya yanlış yorumladığını belirtti. Ek olarak, Ripple davasında da birebir formda devam ettiğini savundu.

BTC Piyasası: Ripple Avukatından SEC’e Tenkit 1

Alderoty, SEC’in yorumunun o vakitler yanlış olduğunu ve hala yanlış olduğunu düşünüyor. SEC’in Ripple‘a karşı açtığı dava, şirketin XRP kripto para ünitesini satarken 1,3 milyar dolar kıymetinde kayıt dışı bir menkul değer arzı yürüttüğünü sav ediyor. SEC, XRP’nin para ünitesi olarak değil menkul değer olarak sınıflandırılması gerektiğini savunuyor. Ripple ise XRP’nin bir para ünitesi olduğunu ve menkul değer olarak değil, bu halde düzenlenmesi gerektiğini belirtiyor. Alderoty’nin yorumları, Ripple’ın SEC’in argümanlarını geri itme gayretinin bir kesimi.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap