Bu Kripto Para Platformu Hacklendi: CEO’ya Kritik Suçlama!

Bu Kripto Para Platformu Hacklendi: CEO’ya Kritik Suçlama!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Bu Kripto Para Platformu Hacklendi: CEO’ya Kritik Suçlama!

ParaSpace hack’i, kullanıcı fonlarının %50’sinden fazlasının kaybedilmesiyle sonuçlandı. Bununla birlikte platform fonlardan 5,4 milyon dolar geri kazanmayı başardı. Öte yandan kripto para proje grubu, ParaSpace CEO’nun yönetici erişimini kaldırdı. Lakin CEO buna uymayı reddetti.

Kripto para platformu, CEO’sunu suçluyor

ParaSpace, Non Fungible Token’ler (NFT) için merkezi olmayan bir finans (DeFi) platformu. Btcpiyasasi.com’dan takip ettiğiniz üzere platform kısa mühlet evvel bir taarruza uğradı. Bu hack olayında ParaSpace, kullanıcı fonlarının %50’sinden fazlasını kaybetti. Bununla birlikte ParaSpace, dahili grup üyeleri tarafından sağlanan ve on-chain doğrulanabilen bilgilere dayanarak, 18 Mart 2023’te gerçekleşen ataktan 5,4 milyon doların üzerinde bedele sahip 2.909 Ethereum (ETH) tokeninin kurtarıldığını belirtti.

ParaSpace takımı ayrıyeten, çalınan fonları Harici Olarak Sahip Olunan Hesap (EOA) cüzdanının yönettiğini keşfetti. Dahası, merkezi borsalara (CEX’ler) ve Circle (USDC) itfalarına 1 milyon doların üzerinde para aktığını tespit etti. ParaSpace resmi açıklamasında, CEO ve Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Yubo Ruan’ın bu aksiyonlardan sorumlu tuttu. Zira, protokolün finansmanı üzerinde münhasır denetime sahip olduğunu tez etti. Bu doğrultuda takım şunları belirtti:

Protokolün finansmanını biz yönetmedik yahut buna erişimimiz yoktu. ParaSpace’i hukukî bir kişilik olarak kurmaya başladığımızda, bu mali kalemlere erişim ve görünürlük talep ettik. Lakin Ruan’dan gecikmeler ve meçhul karşılıklar aldık.

Ulaş Utku Bozdoğan: Bu Kripto Para Platformu Hacklendi: CEO’ya Kritik Suçlama! 1

ParaSpace CEO’su suçlamaları reddetti!

Öte yandan CEO Yubo Ruan, bu suçlamaları reddetti. Bahse ait olarak, Twitter hesabından şu istikamette bir açıklama yaptı:

İddialar, işi devralmak ve beni CEO olarak istifaya zorlamak maksadıyla ileri sürülüyor. Bu hayli sıkıntılı bir durum. Bu yüzden, hukuk takımı harekete geçti.

ParaSpace, CEO’nun yönetici erişimini kaldırdı

Bu ortada, ParaSpace takımı, protokolün çoklu imzasını teminat altına alırken, küme tarafından direkt denetim edilmeyen adresler de dahil olmak üzere Ruan’ın yönetici erişimini geri çekti. Ayrıyeten, iki takım üyesi adresi ekledi ve gerekli imza sahiplerini ikiden dörde çıkardı.

İlginç bir halde ParaSpace, Ruan’ın takımın kullanıcı fonlarını kaldırma taleplerine uymayı reddettiğini söyledi. Ayrıyeten, kendisiyle direkt konuşmasına karşın CEO ve CTO vazifelerinden istifa ettiğini belirtti. Grup, hazinedeki bir boşluğun direkt doldurabilecekleri bir şey olduğunu kabul ediyor. Fakat, sorunu daha evvel tanımlamadıkları için pişmanlık duyuyor. ParaSpace’in kurtarma çalışmalarıyla ilgili güncellemeler sağlamak için canlı bir yayın düzenlemeyi planlaması dikkat çekti.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap