Binance’deki Bu 4 Altcoin İçin İhtar: Satış Bölgesindeler!

Binance’deki Bu 4 Altcoin İçin İhtar: Satış Bölgesindeler!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Binance’deki Bu 4 Altcoin İçin İhtar: Satış Bölgesindeler!

Kripto analisti David’e nazaran, Litecoin’in yakın gelecekte düşmeye devam etmesi beklenen. Analist Tomiwabold Olajide ise 14 trilyonluk Shiba Inu’nun risk altında olduğunu söylüyor. Bu ortada traderlar, son günlerin tanınan meme coin’inden kar alıyor. Analist Aaryamann Shrivastava’ya nazaran, bir altcoin düşüşleri yatırımcılara öbür seçenek bırakmıyor.

Bu altcoin fiyatının düşmeye devam etmesi muhtemel

Litecoin fiyatı, Haziran 2022’de 41 dolar ile yılın en düşük düzeyine ulaşmasından bu yana yükseldi. Bu periyotta bir yükseliş trendi yapısı oluşturdu. Ayrıyeten, Şubat 2023’te 105,7 dolar ile yılın en yüksek düzeyine ulaşmıştı. Fakat, fiyat 100 dolarlık direnç düzeyini aşamadı ve iki defa reddedildi. Bu hareket, ekseriyetle trendin düşüşe dönmesine neden olan bir çift zirve formasyonu oluşturdu.

Buna ek olarak, ikinci reddedilme düşüş eğilimli bir yutan mum çubuğu yarattı. Ayrıyeten, sonraki iki hafta içinde düşüşün devam etmesine yol açtı. Bu da diğer bir düşüş sinyali oldu. Bu nedenle, altcoin fiyatının 63 dolarlık değerli bir takviye düzeyine kadar düşmeye devam etmesi beklenen. Haftalık RSI göstergesi, düşüş hareketinden evvel bir düşüş sapması oluşturduğu ve artık 50’nin altına düştüğü için bu mümkünlüğü destekliyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: Binance’deki Bu 4 Altcoin İçin İhtar: Satış Bölgesindeler! 1LTC haftalık grafik / Kaynak TradingView

Günlük grafik de haftalık vakit diliminden daha fazla düşüş mümkünlüğünü destekliyor. LTC fiyatının son yükseliş trendinin değerli takviye düzeyinin altına inerek 85 dolarda kırıldığını ve bugün direnç olarak teyit edildiğini gösteriyor (kırmızı ok). Günlük RSI göstergesi çok satım bölgesine yaklaşıyor. Ayrıyeten, aşağı gerçek eğimli, bu da ayıların denetimi ele geçirdiğini gösteriyor. Bu nedenle, LTC fiyatının kısa vadede en yakın dayanak düzeyi olan 75 dolara düşmesi olası.

Ulaş Utku Bozdoğan: Binance’deki Bu 4 Altcoin İçin İhtar: Satış Bölgesindeler! 2LTC günlük grafik / Kaynak TradingView

Teknik sinyaller LTC fiyatının yakın gelecekte düşmeye devam edeceğini gösteriyor. En yakın gaye 75 dolar ve daha da aşağı 63 dolar. Bununla birlikte, LTC yarılanması yaklaştıkça, fiyat 63 dolar takviye düzeyine düştüğünde boğaların güçlü bir halde satın alması olası.

14 trilyonluk SHIB, fiyat düşerken risk altında

Shiba Inu (SHIB), yatırımcıların kesim içindeki ve dışındaki kaygıları tartmasıyla 8 Mayıs’ta piyasanın geri kalanıyla birlikte düştü. Basın vaktinde SHIB, gün içi en düşük düzeyi olan 0,0000087 doları gördükten sonra son 24 saatte %4,32 düşüşle 0,000009 dolara geriledi. IntoTheBlock bilgilerine nazaran, SHIB değerli bir talep alanından geçiyor. SHIB fiyatının 8 Mayıs’ta 0,000009 dolar düzeyini kısa bir müddet kaybetmesinin akabinde Shiba Inu, 30.780 adresin 14,43 trilyon SHIB satın aldığı 0,000008 dolar düzeyinde bir sonraki kıymetli takviyeyle karşılaştı.

Ulaş Utku Bozdoğan: Binance’deki Bu 4 Altcoin İçin İhtar: Satış Bölgesindeler! 3Shiba Inu (SHIB) IOMAP / Kaynak: IntoTheBlock

Bu durum, fiyatın 0,000008 doların altına düşmesi halinde 30.780 Shiba Inu adresinin 14 trilyon SHIB’nin üzerindeki durumlarını kaybetme riski altında olabileceği manasına geliyor. Bununla birlikte, boğalar takviye kümelerinin en büyüğü olan 0,000008 ile 0,00009 dolar düzeyini geri alma teşebbüsünde bulunuyor üzere görünüyor. IntoTheBlock bilgilerine nazaran, bu aralıkta daha fazla Shiba Inu sahibi satın aldı. Ayrıyeten, 31.760 SHIB adresi satın alımlarını azamî 0,000009 dolar fiyattan yaptı.

Shiba Inu fiyatları 4 Şubat’ta 0,0000159 dolara ulaştıktan sonra istikrarlı bir formda geriledi. Boğaların yükseliş trendini tekrar başlatma teşebbüsü 16 Nisan’da 0,000011 dolarlık en yüksek düzeyde bir duvarla karşılaştı. Shiba Inu, 30 düzeyinin altına düşen günlük RSI’ın gösterdiği üzere çok satım düzeylerine yaklaşıyor üzere görünüyor. Çok satım ya da düşük bedel durumu ekseriyetle 30 ya da daha düşük bir RSI kıymeti ile gösterilir.

Shiba Inu şu anda MA 50 ve 200 günlük hareketli ortalamalarının altında, 0,0000106 dolar civarında süreç görüyor. Bu da üst taraflı hareket için kıymetli bir manisi temsil ediyor. Bu ortada, traderların SHIB günlük hareketli ortalamalarına dikkat etmesi gerekiyor. Zira bunların günler yahut haftalar içinde bir geçiş yapması bekleniyor.

Binance listelemesinden sonra balinalar PEPE’den kâr alıyor

Btcpiyasasi.com’dan takip ettiğiniz üzere Pepe (PEPE), kısa mühlet evvel Binance’ın listesine girdi. Bunun akabinde değerli bir kâr alma dalgası yaşıyor. Token, kısa süren spekülatif çılgınlık periyodunun akabinde, rekor düzeyi olan 0,00000431 dolardan, %50,70 oranında düştü. The Veri Nerd’e nazaran, balinalar PEPE’den giderek daha fazla kâr alıyor. Ayrıyeten, son 24 saat içinde gerçekleşen toplam PnL 4,5 milyon dolara ulaştı. Bu hızlanma, Bitcoin (BTC) fiyatlarındaki son düşüş trendiyle birebir vakte denk geliyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: Binance’deki Bu 4 Altcoin İçin İhtar: Satış Bölgesindeler! 4

Bu ortada büyük bir PEPE balinası geçtiğimiz günlerde Binance’e yaklaşık 15,6 milyon dolara muadil 4,23 trilyon tokenı üzere muazzam bir meblağ transfer etti. Pepe’nin borsada listelenmesinden kısa bir mühlet sonra gelen bu hareket, yakın gelecekte muhtemel bir fiyat çöküşü hakkında spekülasyonlara yol açtı. CoinGecko datalarına nazaran, token’ın spekülatif tabiatına ait telaşlara karşın, Pepe’nin piyasa pahası 1,5 milyar doların üzerine fırladı. Ani yükseliş spekülatörlerin büyük ilgisini çekti.

Lookonchain, borsalar ve kontrat adresleri hariç olmak üzere, Pepe’nin birinci 15 holder’ının toplam arzın %9,05’ini temsil eden 38,07 trilyon Pepe tokenına sahip olduğunu bildiriyor. Bu holder’lar, token başına ortalama 0,0000000853 dolar satın alma maliyeti ile toplam 92,6 milyon dolar kâr elde etti.

Bu altcoin fiyat düşüşleri, yatırımcılara öbür seçenek bırakmıyor

Lido DAO’nun fiyatı Nisan sonundan bu yana görülen düşüş trendini sürdürüyor. Bu doğrultuda son üç günde 2 dolar düzeyinin altına indi. Bu fiyat noktası yılın başından beri kıymetli bir ruhsal takviye düzeyi olarak hareket ediyordu. Bu yüzden, kaybedilmesi yatırımcılar ortasında ani düşüşleri tetikledi. Sonuç olarak, LDO birkaç kırmızı mum çubuğu daha gördü, yazı yazılırken 1,7 dolardan süreç gördü ve aylık düşüşünü %31’e çıkardı.

Ulaş Utku Bozdoğan: Binance’deki Bu 4 Altcoin İçin İhtar: Satış Bölgesindeler! 5LDO 1 günlük grafik

Ancak bu düşüşte, ağın en sadık kümesinin arzını el değiştirdiğini gözlemlediği 5 Mayıs’taki olaylar tesirli oldu. Uzun vadeli holder’lar etkin hale geldi. Ayrıyeten, ellerindeki varlıklar el değiştirdikçe yaklaşık 51,95 milyar gün tüketildi. Gün sayısı, harcanan LDO sayısı ile bu coinlerin ömrünün çarpımıdır. Sayı ne kadar yüksekse, tesir o kadar aşağı taraflıdır.

Ulaş Utku Bozdoğan: Binance’deki Bu 4 Altcoin İçin İhtar: Satış Bölgesindeler! 6Lido DAO yaşı tüketildi

Ağ, Haziran 2022’den bu yana en yüksek günlük gerçekleşen kayıpları kaydettiğinden, çıkarım aforizmasına kadar yaşadı. Yalnızca 24 saat içinde yaklaşık 21 milyon Lido DAO tokenı alınıp satıldı ve neredeyse 35 milyon dolarlık kayba yol açtı

Ulaş Utku Bozdoğan: Binance’deki Bu 4 Altcoin İçin İhtar: Satış Bölgesindeler! 7Lido DAO kayıplarını gerçekleştirdi

Düşüş eğilimi Pazartesi günü %6,8’lik bir düşüşle devam etti. Bu da aslında istemeden de olsa yatırımcılar ortasında ani bir yükseliş patlamasına yol açtı. Borsalardaki arz, fiyat beş ayın en düşük düzeyine gerilerken, yatırımcıların birikime geçmesiyle yaklaşık 6,8 milyon dolar bedelinde 4 milyon LDO’nun biraz üzerinde düştü.

Ulaş Utku Bozdoğan: Binance’deki Bu 4 Altcoin İçin İhtar: Satış Bölgesindeler! 8Borsalarda Lido DAO arzı

Bu ortada, büyük cüzdan sahipleri ve balina kümelerinin bakiyesinde fazla bir artış gözlenmedi. Bu yüzden, bu arz çoğunlukla ferdî yatırımcılar tarafından toplandı. 100.000 ile 10 milyon LDO tutan adresler son 48 saat içinde neredeyse hiçbir değişiklik kaydetmedi. Ferdi sahiplerinden gelen yükseliş cazibesini korursa, altcoin fiyatının toparlanma talihi var. Bunun nedeni, bir sonraki satış dalgasının potansiyel olarak yakın vakitte edinilen altcoin kârda olduğunda gerçekleşecek olması.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap