Ripple’ın SEC ile gayreti şirkete yaklaşık 200 milyon dolara mal olacak

Ripple’ın SEC ile gayreti şirkete yaklaşık 200 milyon dolara mal olacak

Paylaş
BTC Piyasası: Ripple’ın SEC ile gayreti şirkete yaklaşık 200 milyon dolara mal olacak

Blokzincir şirketi Ripple’ın ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesi (SEC) ile olan yasal çabası, şirkete yaklaşık 200 milyon dolara mal olacak.

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, katıldığı Dubai Fintech Zirvesi’nde izleyicilere şayet bir kripto projesi teşebbüsünde bulunacaklarsa bunu ABD’de yapmamayı tavsiye etti ve münasebet olarak ülkenin, politikayı prensiplerin üzerinde tutmasını gösterdi.

Şirket 2020 yılında SEC tarafından yaklaşık 1,3 milyar dolar bedelinde XRP token’ın kayıt dışı biçimde satıldığı argümanıyla dava edilmişti. Birebir yıl şirket, Dubai’deki merkezini açmıştı.

Kripto borsası FTX’in geçen yılki çöküşünden bu yana SEC, federal menkul değerler maddelerine uymadıklarını söyleyerek sanayinin önde gelenlerinden kimilerine baskı yapmaya devam ediyor. Buna karşın resmi dokümanlarda “dijital varlıkları” tanımayı da reddediyor.

Ripple’ın eserlerini destekleyen token XRP olsa da şirket, token’larla olan aralığını müdafaaya dikkat ediyor.

Cointelegraph’ın haberine nazaran önümüzdeki üç ila altı hafta içerisinde SEC davasında bir karar verilmesi bekleniyor. Davanın Ripple’ın lehine sonuçlanacağına dair umutlar, XRP token fiyatının Mart ayında yükselmesine neden oldu.

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap