DEUS Finance’in Stablecoin’i Hack’lendi!

DEUS Finance’in Stablecoin’i Hack’lendi!

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: DEUS Finance’in Stablecoin’i Hack’lendi!

DeFi projesi DEUS tarafından desteklenen stablecoin DEI, hack’lenmesi sonucunda 6,3 milyon dolar kaybetti.

Kripto para ünitelerine yönelik artan talep, makus aktörlerin de iştahını kabartıyor. Dolandırıcılar ve hack’ler, son devirlerde önüne geçilemeyen bir husus haline geldi. Tekrar bir hack olayı, günün erken saatlerinde DEUS Finance tarafında yaşandı. DeFi projesi DEUS, stablecoin’i DEI‘nin 6,3 milyon dolarlık bir hack’e kurban gittiğini duyurdu. Geliştirici grup, akınların önüne geçmek için beyaz şapkalı hacker’lardan yardım aldı.

DEUS Finance, Tekrar Taarruza Uğradı

DEI stablecoin‘in ihraççısı olan DEUS, iki farklı blockchain’de toplam 6,3 milyon dolarlık hack’e maruz kaldı. DEI, Arbitrum ve BNB Chain ağlarındaki hücuma uğradı.

Konuyla ilgili açıklama yapan DEUS takımı, BNB Chain tarafında 1.3 milyon doların ve Arbitrum ağında 5 milyon doların çalındığını aktardı. Hack’e maruz kalan akıllı kontratlarını askıya alan DEUS, daha fazla ziyan görmemek için beyaz şapkalı hacker’lardan yardım aldı. Bu yardım sonucunda, DEI‘lerin yakımı gerçekleştirildi.

Daha evvel DEUS, 13,4 milyon dolarlık ve 3 milyon dolarlık iki farklı hack’e maruz kalmıştı. Daima olarak hack’lenen proje, kripto topluluğunda itimat kaybetmeye başladı.

PeckShield, DEUS’un BNB Chain’deki mukavelelerinin bir bot tarafından taarruza uğradığını açıkladı.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap