Binance, ABD Yaptırımları ile Karşı Karşıya

Binance, ABD Yaptırımları ile Karşı Karşıya

Paylaş
Ulaş Utku Bozdoğan: Binance, ABD Yaptırımları ile Karşı Karşıya

Kripto para borsası Binance, Rusya ihlalleri gerekçesiyle ABD Adalet Bakanlığı yaptırımları ile karşı karşıya gelebilir.

Borsa, Rus kullanıcılarının kaçak bir formda süreç yapıp yapmadığını belirlemek zorunda. Şayet Binance bu durumu çözemezse ABD Adalet Bakanlığı yaptırımlarıyla karşılaşabilir.

Binance’e Rus Kullanıcı İhlalleri Sebebiyle Yaptırım Kapıda

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Rusların yasa dışı bir formda borsaya erişip erişmediğini araştıracağını söyledi. DOJ tarafından ne yöneticiler ne de borsa bir cürümle suçlandı.

Konuya aşina kaynaklara nazaran Adalet Bakanlığı, Binance Holdings Ltd.’nin Rusların ABD yaptırımlarını aşmasına ve borsada para taşımasına müsaade vermek için yasa dışı bir formda kullanılıp kullanılmadığını araştırıyor.

Ulaş Utku Bozdoğan: Binance, ABD Yaptırımları ile Karşı Karşıya 1

Adalet Bakanlığı’nın ulusal güvenlik kısmı tarafından yapılan soruşturma, Binance yahut şirket yetkililerinin Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili yaptırımlarla karşıt düşüp düşmediğini araştırıyor.

Kaynaklardan biri, daha evvel bildirilmeyen soruşturmanın ceza dairesi tarafından yürütülen mevcut bir soruşturmayla paralel bir yolda ilerlediğini söyledi. Dal bir dizi çarpıcı iflas ve yüksek profilli skandalla sarsılırken, kripto borsasının operatörüne yeni bir inceleme geliyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap