Cardano kurucusu Hoskinson: Borsaların milyarlarca kullanıcısı olacak

Cardano kurucusu Hoskinson: Borsaların milyarlarca kullanıcısı olacak

Paylaş
BTC Piyasası: Cardano kurucusu Hoskinson: Borsaların milyarlarca kullanıcısı olacak

İçerik

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Binance’in Dubai’de düzenlediği Binance Blockchain Week’te ses getiren bir konuşma yaptı. Artık yeni bir döneme girildiğini, dünyanın en uzak köşesindeki insanın bile Bitcoin sahibi olmaya başladığını belirten Hoskinson, merkeziyetsiz finans protokollerinin 2-3 sene içinde ana akım finans dünyasına hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Özellikle Coinbase gibi büyük borsaların şu anda on milyonlarca kullanıcısının olduğunu söyleyen Cardano kurucusu bu sayının önümüzdeki birkaç yılda, milyarlara ulaşabileceği yorumunu yaptı. Hoskinson’ın konuşmasından önemli bölümler şu şekilde:

“Birbirini tanımayanlar birbirine güveniyor”

“Endüstri olarak ne kadar değerli işler yaptığımızı görmeye başladığımız zamanlardayız. Haftanın token’ını konuşuyoruz artık. NFT’leri, merkeziyetsiz finansı konuşuyoruz. Birbirini tanımayan insanların birbirine güvenmesini sağlıyoruz. Blok zinciri teknolojisi zaten bunun üzerine, güvene dayalı kurulmuş bir sistem. Artık ABD, Çin, Rusya gibi ülkelerin etkilediği küçük ülkelerin de eşit şekilde söz hakkı bulunuyor. Sisteme giriş hakkı bulunuyor. İşte biz, endüstri olarak bunu yapıyoruz.”

“Devletler de işin içine girdi”

“Şu anda 13. yılı geride bırakıyoruz. Artık birkaç kişi için değil, milyonlar hatta milyarlarca insan için çalışıyor bu sistem. Günde milyarlarca işlem yapılıyor. Devletler kripto paraları regüle etmek istiyor. İşte El Salvador’u gördük. Ama tersini yapanlar da var. ‘Acaba bir işlemi geriye döndürebilir miyiz? Fonları dondurabilir miyiz? Anonimliği kaldırabilir miyiz?’ diye düşünüyorlar. Belki de yapabiliriz.”

“İnternet bize Web 2.0’ı verdi”

“İnternet önümüze çıktıktan sonra yine hükumetler sahneye çıktı. İnterneti de regüle etmek istediler. 1970’lerde 80’lerde, anlık olarak tüm dünyaya bilginin nasıl iletilebileceği tartışılıyordu. 90’larda karşımıza internet çıktı ve bunu sağladı. Daha sonra internetin nasıl yönetileceği sorunu ortaya çıktı. Reklamlaştırma, tüketim toplumunu işin içine katma ortaya çıktı. Bu da bize Web 2.0’ı verdi. Peki Web 2.0 bize ne verdi? Facebook, Google, Amazon’u verdi. Sizin internete olan erişimizi sağlayan verilere sahip olan bu dev şirketler, milyarlarca dolarlık bir endüstri yarattı.”

“Web 3.0’da lider yok”

“Web 1.0 ya da Web 2.0’ın aksine Web 3.0’da bir lider yok. Bir kural kitabı yok. Bu sektörde sadece para kazanmak için varsanız, bu teknolojiyi özel yapan her şeyi kaybedersiniz. Çünkü bu sektör zor bir yer. Merkeziyetsizlik zordur. 6 kişilik bir masada 5 kişiyi sevmiyorsunuz ama karar vermek için oradasınız. Bu güzel bir ortam yaratmaz.”

“Protokoller ana akıma hizmet vermeye başlayacaklar”

“Birkaç kişilik bir gruptan milyonlarca kişiye büyüyen bir sektördeyiz. Yeni bir döneme giriyoruz. Artık protokoller, milyonlarca hatta milyarlarca insanın ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyeye geliyorlar. Yüksek performanslı Hisse Kanıtı, protokoller arası köprüler, snark’lar… Bunların hepsi ufukta görünüyor. 24 ilâ 36 ay içinde bu protokoller ana akıma hizmet vermeye başlayacaklar.”

“Borsaların milyarlarca kullanıcısı olacak”

“Hatırlıyor musunuz, 90’larda internet de tüm dünyanın ilgisini çekmişti. Coinbase ve diğer büyük şirketlere baktığınız zaman şu anda 10 milyonlarca kullanıcısı var hepsinin… Bu sayısı birkaç yıl sonra yüz milyonlar, belki de milyarlar olacak. Yani 90’larda internet gibi tüm dünyanın ilgisini çektiğimiz bir dönemdeyiz.”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap