Coinbase Render Token (RNDR)’i listeledi ve kripto paranın fiyatı aniden yükseldi. Coinbase’in listelemesinden sonra Ethereum balinalarının avladığı altcoin’ler arasına RNDR’de girdi. Peki bir anda balinaların bile ilgi odağı olan Render Token (RNDR) nedir? Kriptokoin.com olarak Render Token (RNDR) nedir? sorusuna sizler için yanıt aradık, birlikte projeyi inceleyelim…
Render Token (RNDR) nedir?
RenderToken (RNDR), GPU hesaplama gücüne ihtiyaç duyan sanatçıları ve stüdyoları GPU yeteneklerini kiralamak isteyen madencilik ortaklarıyla birleştirmeyi amaçlayan, Ethereum Blockchain’i üzerine inşa edilmiş dağıtık bir GPU oluşturma ağıdır. 2009 yılında OTO, inc. tarafından tasarlandı. CEO Jules Urbach ve 2017’de piyasaya sürülen RNDR, aynı yılın Ekim ayında ilk halka açık token satışını gerçekleştirdi. Bunu ardından Ocak 2018 – Mayıs 2018 arasında özel bir satış dönemi izledi. Özel satış döneminde, erken benimseyenler, beta node operatörleri ve sanatçıların, 27 Nisan 2020’de halka açık olana kadar ağı oluşturmak ve test etmek için RNDR ekibiyle işbirliği içinde çalıştığı RNDR Beta Testnet’e dahil edildi.
RNDR nasıl çalışır?
RNDR, ağdaki sanatçılar tarafından GPU sağlayıcılarından (node operatörleri) GPU hesaplama gücü alışverişi yapmak için kullanılan bir ERC-20 yardımcı program tokenidir. RNDR, bir manuel ve otomatik PoW sistemi kullanır. Ethereum Blockchain’inin doğal güvenlik özelliklerinden yararlanan tescilli varlıklar, yükleme sırasında hashlenir ve işleme için parça parça node’lere gönderilir. Tüm RNDR ödemeleri, oluşturma sırasında emanette saklanır ve başarılı çalışmanın devreye alınmasını sağlayan sanatçı tarafından manuel olarak doğrulandıktan sonra node operatörlerine bırakılır.
Her iki kullanıcı tabanında da kötü niyetli aktörleri önlemek için, ağda oluşturulan tüm varlıklar, ödeme başarıyla dağıtılana kadar filigranlanır, bu sürenin ardından filigransız oluşturmalar indirilebilir ve tüm ödemeler, doğru şekilde oluşturulduğu manuel olarak doğrulanana kadar emanette tutulur. Ethereum’un yaygın olarak benimsenmesi, vizyonumuzu gerçekleştirmenin anahtarıydı. GPU‘ların yalnızca para birimlerini çıkarmak için kullanılması yerine, Blockchain’lerin özelliklerini oluşturmak ve bunlardan yararlanmak için içsel işlevlerini kullanıyorlar: ağ, teşvikler ve güven.
Render Network neyi hedefliyor ve başarabilir mi?
Render Network, çok daha verimli, güçlü ve geniş çapta ölçeklenebilir bir işleme ağı oluşturur. Render Network, render işleri yapmak isteyen kullanıcıları, renderleri işlemek için boşta GPU’ları olan kişilerle bağlamak için tasarlandı. Sahipler, OctaneRender kullanarak işleme işlerini almak ve tamamlamak için GPU‘larını Render Ağı’na bağlardı. Kullanıcılar, render işini yapan kişiye RNDR gönderecek ve OTOY, işlemi kolaylaştırmak ve Render Network’ü çalıştırmak için küçük bir RNDR yüzdesi alacaktı.
Bu GPU sahipleri, boşta kalan GPU’larını Render Ağına kaydettirdikten sonra “Node Operatörü” olur ve RNDR tokenlerini kazanabilirler. Bunu, dosyalarını Operatörlere atandıkları Render Network‘e gönderen ve “Creators” olarak bilinen, render çalışması ihtiyacı olan kullanıcılardan gelen işleri kabul ederek yaparlar. Render, ağı korumak ve işlemi kolaylaştırmak için ödenen RNDR’nin küçük bir yüzdesini alır.
Ağ ölçeklenebilirliği
GPU işleme gücünü ölçeklendirmek, geleneksel işleme teknolojisi ile çok zordur. Yerel olarak, bir ağ üzerinde ve hatta bulutta oluşturma konusunda yapılabileceklerin sınırları vardır. Takip eden bir tür merkezi olmayan sistem olmadan dünya genelinde GPU’lardan verimli bir şekilde yararlanmak imkansızdır.
Uyuyan GPU ağı
En verimli işleme donanımı olan GPU‘lar artık her telefonda ve bilgisayarda standart bir bileşendir. Ancak mevcut sistem birçok verimsizliği içinde barındırmaktadır. Çoğu geliştiricinin GPU’su, kendi çalışmalarını oluşturmadıklarında boşta kalır ve kullanılmayı bekleyen çok sayıda potansiyel güç bırakır.
GPU gücü için daha iyi bir kullanım
Bugün, GPU’ların ilgili kripto ağları için temel güç ve güvenlik sağlamak amacıyla keyfi aritmetik işlevleri çözmek için kullanıldığı PoW madenciliğinde büyük miktarda GPU gücü kullanılmaktadır. Ancak PoW madenciliği doğası gereği verimsizdir ve GPU’lardaki gerçek gücü boşa harcar. Render, ağının GPU’ların yapmak üzere tasarlandığı iş tarafından güçlendirildiği daha iyi bir gelecek öngörüyor: yaratıcı vizyonları hayata geçirmek.
Dijital hak yönetimi
Sanatçıların eserlerini saklamaları ve onların kendilerine ait olduğunu bilmeleri için evrensel olarak erişilebilir bir depolama yeri yoktur. RNDR ağının Blockchain ve defter tabanlı depolama protokolü aracılığıyla sanatçılar tasarımlarını ve ürünlerini depolayabilir ve bunlara erişebilir.
Sonuç: Render Token (RNDR) nedir?
Bu makalede Render Token (RNDR) nedir? sorusuna sizlerle birlikte yanıt aradık. Bu makale sadece bilgilendirici amaçla kaleme alınmıştır. Bu nedenle herhangi bir yatırım kararınıza referans gösterilemez! Render Token (RNDR)’e ve diğer kripto paralara kendi detaylı araştırmanızı yapmadan kesinlikle yatırım yapmayın!
Kaynak: Kripto Koin