ABD’de çok tartışılan kripto para kuralı tekrar gündemde

ABD’de çok tartışılan kripto para kuralı tekrar gündemde

Paylaş
BTC Piyasası: ABD’de çok tartışılan kripto para kuralı tekrar gündemde

ABD’de Trump’ın başkanlığı sırasında dönemin Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in getirmek istediği kripto parayla ilgili bir düzenleme resmen yeniden bakanlığın altı aylık planına girdi.

Kripto para cüzdanlarına KYC (müşterini tanı) kurallarının uygulanmasını sağlayacak olan bu düzenlemenin ilerleyen süreçte federal hükümet tarafından tekrar değerlendirilmesi bekleniyor.

Söz konusu düzenleme, ilk olarak 2020’nin sonunda ABD’nin finansal istihbarat ağı FinCEN tarafından önerilmişti. Yürürlüğe girmesi durumunda, kripto para borsalarının günlük 3 bin doların üzerinde olmak kaydıyla, kripto paralarını kendi özel cüzdanlarına aktarmak isteyenlerin kişisel bilgilerini, adreslerini alması zorunlu olacaktı. Buna müşterinin gönderim yapacağı karşı tarafın kişisel bilgileri de dahildi ancak buradaki temel sorun şuydu: Karşı tarafın bir DeFi protokolü olması durumunda bir kişi isim, adres vb. gibi bilgileri nasıl sağlanabilecekti?

Ayrıca ABD vatandaşlarından yurt dışı dijital varlık sağlayıcılarında 10 bin dolar ve üzeri varlık tutmaları durumunda bunun bildirilmesi de talep ediliyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Beyaz Saray kripto parada devreye girecek

Öneri, Biden’ın başkanlık koltuğuna oturmasıyla beklemeye alınmıştı. O dönemde, sektör oyuncuları ve bazı politikacıların büyük tepkisini çekmiş, senatör Pat Toomey, “ABD Doları’nda olmayan kurallar, DeFi’a uygulanmaya çalışılırsa sektör zarar görür.” demişti. Ayrıca düzenleme için halka açık yorum döneminin başlatılması sonrası 7000’den fazla geri bildirim alınmıştı. Bunların büyük çoğunluğu ise aleyhteydi.

Şimdi altı aylık regülasyon gündemine alınan bu konu, Hazine Bakanlığı’nın öncelikleri arasında. Düzenleme, bu haliyle uygulanmayabilir, değiştirilebilir veya tamamen rafa kaldırılabilir. Bakanlık, plana göre altı aylık bir süre belirledi ve düzenlemenin Ağustos ayının sonuna kadar kesinleşmesi bekleniyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap