Dünyanın Birinci Bitcoin Ülkesi Bu Altcoin’i Seçti: Paydaşlık Kuruluyor!

Dünyanın Birinci Bitcoin Ülkesi Bu Altcoin’i Seçti: Paydaşlık Kuruluyor!

Paylaş
BTC Piyasası: Dünyanın Birinci Bitcoin Ülkesi Bu Altcoin’i Seçti: Paydaşlık Kuruluyor!

El Salvador hükümeti, bu çeyrekte küçük ve orta ölçekli şirketlere 10 milyon dolarlık Bitcoin ve altcoin kredisi sunmayı planlıyor. Kriptokoin.com olarak detayları aktarıyoruz…

El Salvador’dan Bitcoin ve altcoin kredisi!

Raporda, ülkenin El Salvador Ulusal Mikro ve Küçük İşletmeler Komisyonu’na (Conamype) kredileri kolaylaştırmak için popüler altcoin SOL’un arkasındaki Solana ağına dayanan kredi platformu Acumen ile ortak olacağı belirtildi. Acumen proje yöneticisi Andrea Gómez, kredilerin yıllık yüzde 6-7 faiz oranına sahip olacağını, ancak bu oranın yüzde 10’a kadar çıkabileceğini söyledi.

BTC Piyasası: Dünyanın Birinci Bitcoin Ülkesi Bu Altcoin’i Seçti: Paydaşlık Kuruluyor! 1

Conamype Başkanı Paul Steiner, bu rakamın, büyük ölçüde kayıt dışı ekonomide faaliyet gösteren işletmelerin krediler için kayıt dışı borç verenlere ödediği yıllık ortalama yüzde 2.300 oranın küçük bir kısmı olduğunu söyledi. Yeni kredi programı kapsamında Acumen, kripto para birimlerini USDC veya Tether gibi stablecoin’lere dönüştürecek ve ardından kredileri Salvadorlu işletmelere ve girişimcilere dağıtacak olan Conamype’ye ABD doları gönderecek.

Gómez, Acumen’de 15.000 kullanıcı olduğunu ve Kasım ayında El Salvador Merkez Bankası kredi kuruluşu olarak tanındığını söyledi. Kripto kredileri, bir Bitcoin boğası olan Başkan Nayib Bukele’nin, Eylül ayında BTC’yi yasal para olarak ilan eden El Salvador’un bu alana yönelik son adımı olarak karşımıza çıkıyor. Kısa bir süre sonra, bir yanardağdan gelen jeotermal gücü Bitcoin madenciliği için kullanacak olan dünyanın ilk “Bitcoin Şehri”ni kurma planlarını ve bir “Bitcoin bağı” başlatmayı planladığını duyurdu.  Bitcoin (BTC) fiyatı son iki gündür sert düşerken yaklaşık 36.585 dolardan 410 BTC satın aldığını duyuran ülke, mevcut durumda 1.500’den fazla BTC tutuyor.

Kaynak:  Kripto Koin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap